Home / Zanimljivosti / SLIKALI GA: Kažnjen sa 1.140 KM jer je pokazao srednji prst prema radaru!

SLIKALI GA: Kažnjen sa 1.140 KM jer je pokazao srednji prst prema radaru!

S ukupno 1.140 konvertibilnih maraka kažnjen je mladić iz Vašarevića kod Ljubuškog zbog nekoliko prekršaja, a između ostalog zbog pokazivanja “srednjeg prsta” prema radaru koji je stacionar u mjestu Vitina…

S ukupno 1.140 konvertibilnih maraka kažnjen je mladić iz Vašarevića kod Ljubuškog zbog nekoliko prekršaja, a između ostalog zbog pokazivanja “srednjeg prsta” prema radaru koji je stacionar u mjestu Vitina na cesti koja povezuje Ljubuški i Grude.

Kako je potvrđeno u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona, mladić inicijala M.P (23). snimljen je kako u vozilu Hyundai bez registracijskih oznaka vozi brzinom od 77 kilometara na sat i to na mjestu gdje je ograničenje brzine od 60 kilometara.

– Na snimku je vidljivo i da je vozač motornog vozila pokazivao srednji prst prema radaru, što predstavlja prekršaj iz čl. 12. st. 1. tč. a. Zakona o javnom redu i miru Zapadnohercegovačkog kantona – priopćili su iz policije.

M. P. je pozvan u službene prostorije PU Ljubuški gdje je priznao izvršenje opisanih prekršaja te je potpisao prekršajne naloge, prihvaćajući odgovornost.

Za počinjeni prekršaj protiv javnog reda i mira i to omalovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba, prilikom obavljanja ili u svezi obavljanja službe M. P.-u je izrečena novčana kazna u iznosu od 700 KM, a za počinjene saobraćajne prekršaje – upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistriranim motornim vozilom i prekoračenje dopuštene brzine – izrečena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 440 KM.

Izvor: fokus.ba/ekskluziva.ba

Preporucujemo

ZBOG KREDITA ZA KUĆU PRODAJE BUBREG: Životne drame teraju ljude da prodaju svoje organe!

Iza svih ovih ponuda uglavnom se kriju teške životne priče. Jedna od njih je i ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *